Omgeving

Bert
Bert is een klein typisch dorpje in de Bourbonnais, gelegen in het noordoosten van de Auvergne, in het centrum van Frankrijk.
Het is een klein charmant dorpje met ongeveer 280 inwoners en  is gelegen tussen de heuvels en in het dal dat door het riviertje ‘De Teche’ wordt gevormd.

In het authentieke centrum, waar u onze woning vindt, kan je het Romaanse kerkje uit de 15de -17de eeuw bewonderen. Het typische franse dorpje ademt rust en ontspanning uit. Je kan er mooie wandelingen of fietstochten maken langs de bewegwijzerde routes.
zicht_op_dorpskern
Verder beschikt Bert  ook over een mooie visvijver en een openbaar verwarmd zwembad dat van juni tot september geopend is. Er is steeds een redder aanwezig. De vijver en het zwembad bevinden zich op wandelafstand van onze woning.

In het plaatselijk museum kan je het leven leren kennen van de inwoners van Bert in vroegere jaren. Je kan ook kiezen voor een rondleiding  in het plaatselijk “foie gras’ landbouwbedrijf. U kan er de producten van de boerderij proeven, samen met een lekker glaasje wijn of vruchtensap.

In het dorp bevindt zich een gezellig restaurant, uitgebaat door zeer vriendelijke Belgen (Chez Jos et Karine). Je kan hier zeer lekker eten aan democratisch prijzen. Het is ook hier dat je de sleutel moet afhalen bij aankomst. Het restaurant doet tevens dienst als brooddepot. Je kan hier elke dag uw lekkere verse stokbroodjes of koffiekoeken ophalen. Bij Jos en Karine kan je ook terecht met al je vragen ivm het huis of de omgeving. Zij zullen u steeds met de glimlach verder helpen.

Voor grotere inkopen rij je naar Le Donjon (8 km) of Lapalisse (12 km). Vooral in Lapalisse vindt je talrijke grote supermarkten. De weg ernaartoe geeft je een schitterend uitzicht op de heuvels en dalen die deze streek zo fantastisch maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>