Bijzondere plaatsen

Fôret de Tronçais: In het uiterste noordwesten van de Auvergne ligt het 10600 ha grote Foret de Tronçais, een van de prachtigste bossen van Frankrijk. Het bestaat uit zeventig procent eiken, twintig procent beuken en tien procent grove dennen. Er verblijven veel herten en wilde zwijnen. Sinds lang beschermd is het een bevoorrechte plaats om de flora en fauna te ontdekken die je zal waarderen tijdens de wandelingen te voet, te paard of met de fiets. In deze natuurlijke sfeer werden grote vijvers ingericht voor zeilen, kanovaren en visvangst.

Het eikenbos:
http://www.paysdetroncais.com/

troncais
Wouden en rivieren:
http://www.auvergne-tourisme.

 

Les Monts de la Madeleine of Montagne  Bourbonnaise: Dit is een tot bijna 1200 m hoog bergmassief dat ongeveer 25 km ten oosten van Vichy ligt. De hoogste top is de Pierre du Jour( 1165 km). De meeste bergflanken van dit massief zijn bedekt met beuken- en sparrenbossen

Bij warm weer is het heerlijk vertoeven bij de cascade De La Pisserotte. U kunt deze waterval via diverse invalshoeken wandelend of mountenbikend bereiken. De GR 3 (onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela) loopt hier vlak langs.

In de winter kan men in de Montagne Bourbonnaise langlaufen en kleinschalig skiën in Loge des Gardes, alwaar 4 sleepliften, een sleehelling, langlauf- ski- en snowboardverhuur te vinden zijn. Er zijn vele langlauflöpes uitgezet. In de zomer kan je hier met een grote step of mountainboard de hellingen afdalen, of een ritje maken op de zomerbobsleebaan.

Les Monts de la Madeleine:
http://www.montsmadeleine.fr/

Bisons:
http://www.bisonsdesmontsdelamadeleine.com/

Skistation:
http://www.logedesgardes.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>