Kastelen bezoeken

Chateaux

In de Allier zijn meer dan 50 châteaux te bezoeken, gebouwd in de middeleeuwen onder de Hertogen van Bourbon van Auvergne. Het zijn prachtige verblijven weggedoken in het wallenlandschap van de Bourbonnais met een voornaam verleden.

De vele châteaux getuigen van een rijk, historisch leven, o.a. het Château in Bourbon-l’Archambault, Château Le Riau, Château Ygrande, Château Chouvigny, Château La Palice en Château La Louvière laten dit historische gevoel herleven. Enkele kastelen in de Allier zijn heden ten dage locaties voor diverse festiviteiten als klassieke muziekconcerten, middeleeuwse festivals en culturele evenementen.

De volgende châteaux zijn helaas niet opengesteld voor het publiek. Evengoed zijn ze zeker de moeite van het bezichtigen waard. Château de la Salle (Vieure), Château feodal de Hérisson (Hérisson), Château de l’Epine (Agones), Château de Sallebrune (Beaune-d’Allier), Château de Panloup (Yzeure), Château de Bellenaves (Bellenaves), Château de Douzon (Ettroussat), Manoir de Fontorte (Monteignet/l’Andelot), Château de Meage (Rongeres), Château de Saint-Pont (Saint-Pont), Château de Beauvoir (Saint-Pourçain/Besbre), Château de la Matray (Souvigny), Château de Balaine (Villeneuve/Allier), Maison des Dîmes.

 De volgende Châteaux zijn opengesteld voor het publiek. De meeste Châteaux zijn dagelijks geopend van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 18 uur. (Chatelus) en Château de Montgilbert (Ferrières/Sichon), Fortresse medievale (Bourbon ‘l Archambault), Château de Saint Augustin (Château), Château de La Baume (Le Veurdre), Château de Vieux Bostz (Besson), Château de Fontariol (Le Theil), Château de la Louviere (Montluçon), Château des Ducs de Bourbon (Montlucon), Le Mal Couffee (Moulins), Château de Riau (Villeneuve/Allier), Château de Chareil-Cintrat (Chareil-Cintrat), Château de Saint-Geran (Saint-Gerand-de-Vaux), Le Donjon de la Toque (Huriel), Château de Chouvigny (Chouvigny),Forteresse medievale (Billy), Château de Busset (Busset), Musee de la Tour Pronsonniere (Cusset), Château de Gannet (Gannat), Château de La Palice (Lapalisse) en Château de Thoury (Saint-Pourcain/Besbre).

Meer info: France Vacances
Meer info: Allier

 De volgende Châteaux zijn opengesteld voor het publiek en fungeren tevens als hotel of restaurant:

 Château d’ Ygrande ‘Le Mont’ (Ygrande), Château d’Embourg (Souvigny), Domaine de Bellevue (Meaulne), Château de Plaix (Chamblet), Château de Champagny (Mallet), Château de Puy-Vozelle (Espinasse-Vozelle), Château des Echerolles (La Ferte-Hauterive), Château de la Foret de Viry (Liernolles), en Château de Paray-le-Fresil (Paray-le-Fresil)

 De Châteaux in Billy, Chateil-Cintrat, Chouvigny en Le Riau verzorgen diverse exposities. De Châteaux Bourbon-‘d Archambault, La Louviere en Le Riau verzorgen diverse middeleeuwse schouwspelen. Château Busset, La Louviere, Le Riau en Thoury verzorgen diverse muziekconcerten.

Kastelenroute
Info kastelen

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>