Markten en brocantes

Brocantes & ambachten

Langy_Rommelmarkt

* Vele dorpen in de Allier organiseren in de weekenden en op Franse feestdagen hun eigen brocantes (rommelmarkten). Onderstaande website geeft je een overzicht van de brocantes.

Vide Greniers
Brocantes bezoeken

* In de Allier vinden tijdens de zomermaanden, maar ook in het voor- en naseizoen vele honderden festivals plaats: dorpsfeesten, muziek- en theaterfestivals, wijnfestivals maar ook folklorefestivals, jaarmarkten e.d. , festivals waarbij iedereen wordt bediend.

De eerste week van Augustus zijn de ridderfeesten in Souvigny: een hele week lang wordt het dorp opgeluisterd met een middeleeuwse braderie, ridderspektakels, vuurspuwers, troubadours en vele voorstellingen.

De laatste week van Juli is het wereldculturenfestival in Gannat, een zeer kleurrijk festival. Zoals men hier zegt: de wereld komt naar de Allier.

ambachtenmarkt_Mayet_de_Montagnes_4

Voor een up-to-date overzicht van festivals en evenementen in de Allier verwijzen wij graag naar de:

Evenementenkalender Allier:

* De Auvergne, een levende streek, toont beroepen waarvan de technieken en oorsprong in de loop der tijd in de vergetelheid zijn geraakt en laat u kennis maken met de bedrevenheid van zijn ambachtslieden, in dienst van traditionele en hedendaagse producten.

ambachtenmarkt_Mayet_de_Montagnes_9

Ambachten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>