Uit eten

TE DOEN
Gastronomie

Overal in de Auvergne kan men zich te goed doen aan de goed verzorgde Franse keuken.
Vaak kan men een vier-gangen menu van bijzonder goede kwaliteit al voor € 10-12 bestellen.

ambachtenmarkt_Mayet_de_Montagnes_5

Prettig is dat in de Auvergne de groente in ere wordt gehouden. Het vlees is veelal rund- of schapenvlees. Bovendien is het wild ook erg in trek in het najaar. En natuurlijk is de Auvergne de streek van de forel en de riviervis.

Daarnaast beschikt de Auvergne over enkele bijzondere kazen.
De belangrijkste zijn De Cantal, Fourme d’Ambert, Blue d’Auvergne en Saint Nectaire.

Wijn uit de Auvergne komt uit de wijngaarden rond St.Pourçain of Chateaugay.

Als u zich graag nog wat meer verdiept in de streekgerechten van de Auvergne raad ik u aan volgende websites te raadplegen.

http://www.auvergne-toerisme.nl
http://www.routard.com/guide/auvergne/885/gastronomie.htm
http://www.aci-multimedia.net/gastronomie/gastronomie_auvergne.htm

Enkele adressen in de omgeving:

Restaurant in Bert:
CHEZ JOS & KARIN
0033/470.99.62.29

Restaurants in Lapallise:

BOZONNAT LA TRUITE GOURMANDE
16 avenue charles de gaulle
03120 lapalisse
04 70 99 30 49   

CHATEAU DE LA PALICE
Boulevard hotel de ville
03120 lapalisse
04 70 99 08 51   

HOTEL BOURACHOT
2 place jean becaud
03120 lapalisse
04 70 99 09 76   

LE MOULIN MARIN
Moulin le marin
03120 lapalisse
04 70 99 08 53 

RESTAURANT DU BOURBONNAIS
1 place du 14 juillet
03120 lapalisse
04 70 99 29 23

RESTAURANT GALLAND 
20 place republique
03120 lapalisse
04 70 99 07 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>