Voor jong en oud

TE DOEN

De Auvergne is een fantastische omgeving om met de kinderen op reis te gaan. De natuur biedt tal van mogelijkheden om er samen met het gezin op uit te trekken: een leuke wandeling, een lekkere picknick, talrijke sportmogelijkheden, een bezoek aan een kasteel, een gezellige brocantemarkt, het beklimmen van een vulkaan, een bezoek aan het eikenbos, enz. Je hoeft het niet altijd ver te zoeken en het hoeft ook niet altijd duur te zijn. de natuur is er zo overweldigend …

 Puy de Dome-4

Als u dan toch op zoek gaat naar een speciale attractie, kan de volgende informatie je al een stap verder helpen:

* GEZINSPARK VULCANIA: Aan de rand van het ‘Parc Naturel Régional des Volcanes d’Auvergne’, 15 km van Clermont-Ferrand, bevindt zich het attractiepark Vulcania. Een bijzonder en educatief park voor de gehele familie.
Goed gekozen die locatie, denken we, want de Oostenrijkse architect Hans Hollein heeft het k
erngebouw voor driekwart ondergronds in de gestolde lava laten bouwen.
Daar vind je heel wat spectaculaire montages, 3-D films, maquettes, simulaties en interactieve informatiezuilen.

De makers hebben er alles aan gedaan om je het borrelen, grommen en uitbarsten van vulkanen van zo dichtbij mogelijk te laten meemaken, maar dan zonder je vingers te verbranden.

 Vulcania

Ook buiten zijn er presentaties en educatieve attracties op het 57 ha grote gewezen militaire domein. Tegelijk wil Vulcania uitgroeien tot een Europees informatiecentrum over vulkanen en ander onderaards gerommel, speciaal voor curieuze neuzen en scholen. Zo hebben ze ondermeer 5.000 beelden, gemaakt door het befaamde vulkanologenkoppel Kattia en Maurice Krafft.
Meer dan 25 jaar hebben ze overal ter wereld vulkanen van dichtbij bestudeerd, tot ze in 1991 omkwamen bij de uitbarsting van de Unzen in Japan.
Voor een bezoek zou je makkelijk 6 uur zoet zijn, maar dat lijkt ons wat veel. Reken op een stevige halve dag laveren tussen de lava. De voertalen zijn er Frans, Engels, Spaans en Duits. Vulcania ligt op 20 minuutjes rijden van Clermont-Ferrand.

In Le Volcan de Lemptégy (tegenover Vulcania) kun je met een treintje afdalen in de krater van een vulkaan.

PRAKTISCH:

Info: Vulcania, Route de Mazayes, F- 63230 Saint-Ours-Les-Roches.
Tel. 00-33-473 19 7000 , fax. 00-33-473 19 7099. E-mail: bienvenue@vulcania.com

Vulcania:
 www.vulcania.com
* ATTRACTIE- EN DIERENPARK LEPAL: Met de kinderen een dagje naar Le pal in Dompierre sur Besbre ( 30 km) is gegarandeerd een succes.

 

Le Pal is een park met unieke attracties. De originaliteit van het park is overal op het 23 hectare grote terrein terug te vinden.  Het park, in het hart van een van de mooiste regio’s van Frankrijk, bezit meer dan 25 spectaculaire attracties voor het gehele gezin.
Daarnaast is er een dierentuin met meer dan 500 verschillende dieren uit vijf continenten
Dagelijks zijn er diverse shows met o.a. zeehonden, roofvogels en papegaaien.

Lepal:
 http://www.lepal.com/v2/
* AVONTURENPARK: In St. Clement is het Aventure-Extreme park bij het stuwmeer. Hoog in de bomen zijn diverse parcours uitgezet. Er is een blauw t/m zwart parcours, waarmee je zelfs de rivier “oversteekt”. Er is ook een kinderparcours v.a. 6 jaar. ‘Quad’ rijden behoort ook tot de mogelijkheden. In het stuwmeer kun je waterfietsen, kanoën en roeien

* LA LOGE DES GARDES: Een skistation gelegen in Les Montagnes Boubonnaises waar je zowel winter en zomer terecht kan voor allerlei sportieve aktiviteiten. Loge des gardes:
http://www.logedesgardes.com/


* ANDERE ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN:

Activiteiten per streek:
 http://www.auvergne-tourisme.info/php/sport_loisir/carteSport.php?lng=nl&th=en&categ=49

Sport en recreatie:
 http://www.auvergne-tourisme.info/php/sport_loisir/listeSport.php?type=6&lng=nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>